טיול בעקבות שביל היין בגליל
בהרי הגליל תמיד היו תנאים מצויינים לגידולים חקלאיים ובהם כמובן כרמים, בוסתנים ומטעים. בשל ריבוי הכרמים במיוחד בשנים האחרונות, הוקמו בו יקבים רבים חדשים והאיזור הפך לאתר תיירות יין כולל פסטיבלים, תערוכות יין וכמובן טיולים בדרך היין בין הכרמים והיקבים השונים.
בטיולינו "בדרך היין" נעבור במספר יקבים בגליל המרכזי והתחתון, נכיר ונטעם מהיינות השונים, נהנה מהסברים במקביל לשתיית היין וננצל את ההזדמנות גם לטיול טבע קצרצר וטעימות של זיתים, ושמן זית, דבש ועוד הפתעות.
"דרך היין" בגליל נחשבת לאזור טיולים אטרקטיבי לחובבים ומקצוענים בתחום היין והטיולים. המסלול כולל ביקור ביקבים, ביקור במרכזי מבקרים נוספים וטיול טבע קצרצר בחורש היפה שבגליל. נבקר בין השאר ביקבים ובחנויותיהם: יקב יפתחאל ומכוורת אופיר, חוות התבלינים בבית לחם הגלילית, בתי בד וייצור שמן זית, יקב לוטם, ועוד הפתעות.
תעשיית היין בארצינו ובגליל
"יין ישמח לבב אנוש" (תהילים קד), אמרו הבריות ומילאו את כוסם ושתו לחיים! הגפן, שהיא אחד מגידולי החקלאות החשובים בארצינו והעתיקים מוזכרת במקרא מספר רב של פעמים. הסיפור המפורסם ביותר הינו כמובן "משל הכרם" כרם היה לידידי בכרן בן שמן, ויעזקהו ויסקלהו ויטעהו שרק ויבן מגדל בתוכו וגם יקב חצב בו…" (ישעיהו ה'). מקומה של הגפן בין שבעת המינים שהתברכה בהם ארצנו: "ארץ חיטה ושעורה גפן תאנה ורימון ארץ זית שמן ודבש" (דברים ח). היין אף זכה לברכה ייחודית משלו בסידור התפילות היהודי: "ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם בורא פרי הגפן".
תהליך יצור היין מעורר סקרנות והתעניינות באשר לדרך שבה הענבים עוברים את מסלולם החל מנטיעת הגפנים, דרך הטיפול באשכולות הענבים בכרם ועד הבציר, דריכת הענבים, תהליך התסיסה ויישון היין בחביות או בכלי חרס בעמקי מרתפים קרירים ובמערות אפלות.
מסוף המאה ה-19, תפסו הכרמים ויצור היין מקום חשוב בהתפתחותה החקלאית והתעשייתית של הארץ. היקבים הגיעו לשיאים חדשים בעשורים האחרונים. כ 300 יקבים בגדלים ובהיקפי יצור שונים פועלים כיום לאורכה ולרוחבה של הארץ מדן ועד אילת, מהשפלה ועד יהודה והשומרון. רבים מיקבים אלה פתחו בשנים האחרונות את דלתותיהם לתיירות יין והם מושכים לסביבתם מטיילים רבים.
להזמנת טיול יקבים מודרך, טיולי טעימות יין וטיולי שביל היין התקשרו לרונן – 052-2528464.