רוצים לטייל בשוק רמלה האותנטי, להכירו וגם להינות מטעימות מגוונות?
מעוניינים לשמוע סיפורים ואגדות על אתרי רמלה המרתקים כולל המגדל הלבן, נפוליון ברמלה ועוד?
בואו לטיול קולינרי ברמלה וסיור באתרי רמלה המפורסמים עם רונן!
רמלה היא עיר מגוונת ומעורבת, והיחידה בארץ שנבנתה על ידי הערבים עד קום המדינה. נתחיל במבוא קצר על המסגד הגדול שוק רמלה-טיול טעימותומוזיאון רמלה ומיד נכנס לשוק. בשוק נהנה מטעימות של הסנדוויץ’ הטוניסאי המפורסם, הבורקס הטורקי הטעים ביותר בארץ, הגבינות המיוחדות – עיראקיות וגרוזיניות ולא נשכח גם משהו מתוק לקינוח.
לאחר מכן נצא לדרך עם סיפורי שנות השישים ומועדון קליפסו המפורסם, הכנסיות הארמנית, האורתודוכסית, הקתולית וסיפורי נפוליאון ברמלה, נמשיך דרך פסלי חוצות מעניינים של אמנים מקומיים אל המגדל הלבן וסיפורי מאגרי המים העתיקים, נעבור ליד בית המשפט והעירייה ונסיים באנדרטת ההגנה ליד בריכת הקשתות. המעוניינים יוכלו להיכנס לשייט קריר בבריכה התת-קרקעית או לחזור להתחלה ולשוק ולבצע קניות הביתה.
רמלה העתיקה
רַמְלָה -העיר היחידה שהוקמה ע"י המוסלמים עד קום המדינה, הוקמה כבר בתחילת המאה השמינית, בידי מושל מחוז פלסטין, סלימאן אבן עבד אל מלכ מבית אומיה, שנעשה לאחר מכן לח'ליף. הוא הפך אותה לעיר הבירה של ג'נד פלסטין (מרכז ודרום ארץ ישראל) בתקופה המוסלמית המוקדמת, במקומה של לוד הסמוכה. מקור שמה הוא רמל = חול, כי נבנתה על דיונות החול.
העיר יושבת על צומת דרכים חשובות – דרך הים ממצרים לסוריה ומסופוטמיה והדרך מיפו לירושלים ומשם מזרחה לעבר הירדן. העיר נבנתה בפאר רב כולל רחובות ישרים ורחבים, החוצים זה את זה בזווית ישרה ובמרכז העיר עמדו מבני הציבור החשובים. רמלה הייתה מוקד מוסלמי פעיל ותוסס וחיה בה גם קהילה נוצרית גדולה ופעילה. גם יהודים ישבו כנראה בה מהקמתה. בשנת 749 ושוב בשנת 1033 נהרסו חלקים גדולים מהעיר בשל רעידות אדמה, אך בשנת 1068 הכה רעש עז כל כך ברמלה, עד שחרבה כליל, ורבים נספו באסון (המקורות מדווחים על 15-25 אלף הרוגים). העיר הוקמה מחדש ארבע שנים מאוחר יותר באתר סמוך, אולם לא שבה עוד להיות בירת הארץ. מייסדיה החדשים, הסלג'וקים, העבירו את מרכזם לירושלים, ושטחה של רמלה הצטמצם מאד והיא אבדה את מרכזיותה. אחריהם הגיעו הצלבנים ואחריהם הממלוכים אך היא נשארה שולית בחשיבותה. בתקופת הממלוכים נבנו בה המגדל הלבן והם גם הפכו את הכנסייה הצלבנית למסגד הגדול, שלידו נתחיל את טיולינו. מאז ועד היום נשארה רמלה עיר שולית בהיסטוריה של האיזור והארץ. לאחר מלחמת השחרור ב 1948, אז נטשו/ברחו/גורשו רוב הערבים מהעיר, נכסו אליה עולים חדשים רבים מכל התפוצות וגם ערבים חזרו אליה.
שוק רמלה
שוק אותנטי ופעיל ומשמש באופן שוטף את תושבי העיר והסביבה כבר מעל 100 שנים. שוק תוסס וצבעוני עם שפע ומגוון מוצרים שמוצעים ע”י הרוכלים המכריזים על הסחורה הטריה שלהם. בשוק אפשר לקנות מוצרים ותבלינים רבים גם כאלה שלא נמצאים בסופרמרקט השכונתי וגם לטעום מאכלים שונים מרבחי העולם. הסיור בשוק רמלה על שלל ריחותיו וצבעיו כמו מעביר אותנו לתקופה אחרת, קסומה ומיוחדת.